Erfelijke kaalheid

Normale haargroei

Een haar blijft niet continue doorgroeien. De normale levensduur van een haar is 5-7 jaar gevolgd door een periode van stilstand en afsterving. Onder normale omstandigheden heeft u voor meer dan 120 jaar haar.

Korte levensduur

Bij erfelijke kaalheid zorgen bepaalde hormonen (DHT of DiHydroTestosteron)ervoor dat het haar te snel groeit. Hierdoor wordt de levensduur van een haar sterk verkort. In extreme omstandigheden kan de levensduur van een haar tot een jaar verkort worden. Bij iedere nieuwe groeicyclus zorgt het hormoon DHT ervoor dat het haarzakje kleiner wordt tot het haarzakje geheel verdwijnt.

Geen enkel haargroeimiddel kan er dan nog voor zorgen dat u weer nieuw haar krijgt.

Oorzaken

Het is genetisch bepaald of cellen op het hoofd het hormoon dihydrotestosteron naar binnen laten of niet. Binnen in de cel zorgt dit hormoon ervoor dat het celmetabolisme versnelt en de cel sneller opgebrand raakt. De haarzakjes op het achterhoofd zijn niet gevoelig voor dit hormoon, vandaar dat hier de haren gewoon blijven groeien.

Als de hoeveelheid testosteron in het lichaam toeneemt, ontstaat erfelijke haaruitval. Dit is bij mannen vanaf 5 jaar voor de pubertijd en bij vrouwen vanaf 5 jaar voor de overgang.

Een andere factor die dit proces versnelt zijn vrije radicalen. Deze zorgen voor het ontstaan van het enzym 5 alfa reductase dihydrotestosteron produceert. Het voldoende eten van verse groenten en fruit gaat de gevolgen van vrije radicalen in het lichaam tegen.

Analyse

Of uw haren te snel groeien, kunnen wij onder de microscoop zien. In een haarwortelanalyse bekijken wij ongeveer 20 haarwortels onder de microscoop.

Aan de vorm van de haarwortels kunnen wij zien of uw haar normaal of versneld groeit. Aan de verhouding groeiende vs. afstervende haren kunnen wij zien met hoeveel jaren wij kaalheid kunnen uitstellen.

BehandelingMet producten van La Biosthetique hebben wij jarenlange ervaring en zeer goede resultaten behaald. Een aantal producten uit de lijn Regenerante zijn speciaal bedoeld om de groei van het haar te remmen. Zo kan met Biofanelan Regenerant Premium kaalheid met 20 jaar of meer uitgesteld worden.