Waterstofperoxide versterkt de zuurstofhuishouding

Schadelijk of niet?

Waterstofperoxide (H2O2) heeft de naam giftig en schadelijk te zijn voor het lichaam. In zeer geconcen-treerde vorm kan het etsend werken op bijvoorbeeld hout, textiel, papier, haar en huid. Het kan drinkwater reinigen van natuurlijke en kunstmatige gifstoffen.
H2O2 (3%) wordt veelvuldig gebruikt om wonden te desinfecteren.

H2O2 heeft deze naam omdat het zogenaamde vrije radicalen bevat. Vrije radicalen zorgen o.a. voor veroudering van het lichaam. Vrije radicalen zijn echter niet alleen slecht. Het lichaam produ-ceert zelf ook vrije radicalen m.b.v. H2O2 om virussen en pathogene te bestrijden. Een gezond lichaam produceert H2O2 voornamelijk in de longen en ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het onschadelijk maken van gifstoffen.

H2O2 is een heel natuurlijke stof en komt in heel veel natuurlijke producten voor. Het zit bijvoorbeeld in sneeuw en regenwater. Veel rauwe groentes en fruit bevatten H2O2. Water van Lourdes, dat geprezen wordt om zijn geneeskrachtige werking, is van nature rijk aan H2O2. Dit komt doordat het water van grote hoogte komt, waar het wordt blootgesteld aan ozon, waardoor H2O2 ontstaat.

H2O2 in het lichaam

Moedermelk bevat in de beginfase grote hoeveelheden H2O2. Een van de stoffen die ervoor zorgt dat het lichaam H2O2 kan aanmaken is vitamine C. Penicilline dankt zijn werking aan de vorming van H2O2 in het lichaam.

H2O2 is in zeer geconcentreerde vorm schadelijk voor het lichaam. Sterk verdunt (enkele druppels 3% in een glas water) versterkt H2O2 de zuurstofhuishouding van het lichaam. Het is alleen schadelijk voor virussen en pathogene die een minder zuurstofrijke omgeving prefereren dan het zuurstofniveau van een gezonde cel. De zuurstof in H2O2 desinfecteert, vitaliseert en tonifieert het lichaam.

Indien je sterk verdunt H2O2 inneemt stijgt het zuurstofgehalte van het bloed en de lichaamsweefsels enorm. Dit komt niet alleen door het extra zuurstofatoom in H2O2, dat vrijkomt. Dr. Charles Farr heeft ontdekt dat H2O2 een enzym in het hele lichaam stimuleert om het celmetabolisme te versnellen, kleine adertjes wijder maakt, de bloedtoevoer vergroot, de verspreiding en consumptie van zuurstof in het bloed vergroot en de lichaamstemperatuur doet stijgen.

Verder bestrijdt H2O2 schadelijke bacteriën en pathogene. Gezonde bacteriën en pathogene zijn meestal aerobic, d.w.z. dat ze in een zuurstofrijke omgeving leven. De meeste schadelijke bacteriën en pathogene (en kankercellen) zijn anaerobic, d.w.z. dat ze in een zuurstofarme omgeving leven. Door het zuurstofniveau in het lichaam te vergroten sterven de schadelijke bacteriën. Een gezond lichaam produceert H2O2 om schadelijke stoffen en bacteriën met het extra zuurstofatoom te bestrijden. Ook normaliseert H2O2 het ijzergehalte in het bloed.


Het H2O2 molecule

Onderzoek

In de laatste 25 jaar zijn 7.700 artikelen verschenen over H2O2 in de standaard medische tijdschriften. Nog enkele duizenden zijn verschenen in het alternatieve, medische circuit over het therapeutische gebruik van H2O2.

Veel van de moderne (wonder) medicijnen en voedingssupplementen werken door het geven van zuurstof aan de cellen. Co-enzym Q10 bijvoorbeeld helpt bij het oxidatieproces tussen de cellen. Organisch germanium versterkt het zuurstofgehalte in de cel. Vitamine C zorgt voor een betere zuurstofhuishouding door het verwijden van bloedvaten.

Gebruik van H2O2

H2O2 kan uitwendig gebruikt worden tegen acne, puistjes en wratten. Bij verkoudheid is het gorgelen met water met enkele druppels 3% H2O2 zeer goed. Ouderdomsvlekken kunnen er ook mee gedept worden in combinatie met ontslakking. H2O2 (3%) op de tandenborstel helpt rood tandvlees te herstellen en gaat een slechte adem tegen.

Door 3-maal daags 5 druppels H2O2 in het water op te lossen en in te nemen op een lege maag (1 uur voor het eten of 3 uur na het eten) geeft u uw lichaam extra energie en kan het beter functioneren.

Bijwerkingen

Bekende bijwerkingen van sterk verdunt H2O2 zijn het mogelijk moeilijker in slaap kunnen komen als H2O2 wordt ingenomen vlak voor het slapen omdat het H2O2 het lichaam activeert. Verder krijgt het water een beetje een metaalachtige smaak.

Lactobacillus Acidophilus
Na enkele dagen kan het voorkomen dat men zich vermoeid voelt, hoofdpijn, diarree of koortsachtige symptomen krijgt (Gezondheidscrisis). Het lichaam probeert dan meer dode bacteriën en gifstoffen af te voeren dan het aan kan. Deze symptomen verdwijnen als men doorgaat met het programma.

Let op! Niet alle H2O2 is geschikt om inwendig in te nemen. Goedkope oplossingen kunnen chemische toevoegingen bevatten om het H2O2 te stabiliseren.
Zorg er dus voor dat u food grade H2O2 koopt van een betrouwbaar adres.

Eventueel kan men samen met H2O2 vitamine E en acidophilus producten (darmflorabacteriën) gebruiken. Vitamine E zorgt ervoor dat het lichaam efficiënter met zuurstof omgaat. Acidophilus helpt gunstige bacterieflora in de dikke darmen te herstellen en helpt ook bij de interne productie van H2O2.