• Jeuk en irritaties op de hoofdhuid
  • Basische mineraalbaden
  • Haarwortelanalyse

Haarwortelanalyse

De vitaliteitstest

Om uw haar in optimale staat te krijgen en te houden is het van belang de haren op de juiste wijze te verzorgen. Met een microscopisch onderzoek van de haarwortel en de haarlengten zijn wij in staat te bepalen op welke wijze u uw haren de beste verzorging kunt bieden.

Het onderzoek

Het onderzoek houdt in dat ongeveer 20 haren inclusief haarwortel worden bewerkt met contrastvloeistof en daarna onder de microscoop worden geanalyseerd en gefotografeerd. Aan de hand hiervan kunnen de staat van uw haar en hoofdhuid worden bepaald en kan er een behandelingsprogramma worden gemaakt.

Tijdens het onderzoek wordt o.a. op de volgende punten gelet:

De groeifase van het haar

Er zijn twee fasen waar het haar zich in kan bevinden, nl. de anagene ofwel groeifase en de telogene ofwel afsterffase. In een gezond situatie bevindt ongeveer 85% van de haren zich in de groeifase en 15% van de haren zich in de afsterffase.

De snelheid van de groei

Haren kunnen te snel of juist te langzaam groeien. Bij een te snelle groei komt meerstal door erfelijke aanleg. Hierdoor kan het haar het volledige groeiproces niet in 5 jaar maar in bijvoorbeeld 7 maanden zich voltooien. Dit betekent dat dit haar na 7 maanden afsterft en er een nieuwe haar groeit in het haarzakje. Echter, er zijn maar een beperkt aantal moedercellen waaruit zich nieuwe haren ontwikkelen. Bij een te snel verloop van de haargroei kan men dus al op jonge leeftijd kaal worden, omdat er geen nieuwe haren meer zullen ontstaan.En hoewel de snelheid van de haargroei meestal erfelijke bepaald is, kan men bij vroegtijdige verzorging per haar minimaal 2 jaar winnen. D.w.z. dat een verzorging van dit probleem gestart in de pubertijd, uitstel van kaalhoofdigheid van meer dan 20 jaar kan opleveren.

Een te langzame groei

Het te langzaam groeien van de haren is meestal te wijten aan een te trage stofwisseling in de hoofdhuid. Hierdoor kunnen afvalstoffen zich in de huid ophopen en wordt de kwaliteit van het haar minder. De groeisnelheid van het haar kan men met producten van La Biosthetique worden beïnvloed.

Stevigheid van het haar

Hierbij wordt gekeken of het haar genoeg bouwstoffen krijgt voor stevigheid. Ook andere haarproblemen kunnen via de microscoop worden geanalyseerd, zoals onderstaande:
• Hoofdhuid met schilfers
• Droge hoofdhuid en droog haar
• Dunner wordend haar vanaf een
   bepaalde leeftijd
• Dunner wordend haar door stress
• Dunner wordend haar door fibrose
• Of andere conditieproblemen