Haaruitval door voeding

Voeding en haaruitval

U weet al dat het belangrijk is dat u gezond leeft en eet. Maar wat gebeurt er nu precies in het lichaam als u dit niet doet?

Verzuurd zijn

Eiwitten gaan klonteren in een zure vloeistof. Omdat het bloed veel eiwitten bevat doet het lichaam er alles aan om de pH van het bloed neutraal te houden (pH = 7), dit is de zgn. zuur-basen balans.

Het neutraal houden van de pH van het bloed doet het lichaam met mineralen. Bevat voeding te weinig mineralen en vitamines dan worden deze onttrokken aan de zgn. basendepots (haarbodem, tanden, botten en weefsels).

Gevolgen

Bevat uw voeding gedurende langere tijd onvoldoende mineralen en vitamines, dan worden zoveel voedingsstoffen uit uw lichaam onttrokken dat het lichaam ziek wordt.

In eerste instantie worden mineralen onttrokken aan weefsels, botten, tanden en de haarbodem.

De eerste symptomen zijn o.a. cariës, haaruitval en migraine. Indien er nog meer mineralen aan het lichaam onttrokken worden ontstaan ernstigere ziektes.

Er zijn ongeveer 50 ziektes bekend waarvan de oorzaak verzuring van het lichaam is.

Is uw lichaam verzuurd?

U kunt zelf testen of uw lichaam verzuurd is. Beginnende verzuring is vast te stellen door de pH van de urine te meten. Met pH strips meet u de pH van uw urine 's ochtends na het wakker worden, rond lunchtijd en 's avonds. Is de pH van uw urine in alle gevallen lager dan 7 dan heeft uw lichaam een mineralentekort.

Houd verzuring langer stand dan worden de bloedcellen aangetast. Dit kunnen wij voor u testen m.b.v. een levend bloed analyse.


Ontzuren

Als u alle verzurende invloeden wilt tegengaan zal u waarschijnlijk uw leven compleet moeten veranderen. Om uw leven aangenaam te houden adviseren wij de 2 of 3 grootste verzurende invloeden op uw lichaam sterk te verminderen.

Als u hiermee de zuur-basen balans nog onvoldoende hersteld heeft, raden wij u de voedingssupplementen van Vicopura aan. Deze zijn verkrijgbaar in onze salon.

Voor meer informatie over onze succesvolle behandelingen, klik hier.