• Jeuk en irritaties op de hoofdhuid
  • Basische mineraalbaden
  • Haarwortelanalyse

Tips voor het ontzuren

Zoals u op onze site heeft kunnen lezen, heeft uw eet- en leefpatroon invloed op de
zuur-basen balans van uw lichaam.

Op deze pagina kunt u lezen tot welke ziektes deze disbalans kan leiden.

Om uw lichaam te ontzuren adviseren wij het volgende in volgorde van belangrijkheid:


Veel water drinken
Om de zuur-basen balans in evenwicht te houden moeten afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Dit gebeurt o.a. via de urine, de adem en de huid. Door minimaal 2 liter water per dag te drinken zorgt u ervoor dat het lichaam alle afvalstoffen kwijt kan.

Let op wat u eet en drinkt
Producten als suiker, koffie, fastfood, limonades, vlees, vis, etc. onttrekken basen aan het lichaam. Door veel verse groente (300gr. per dag) en fruit te eten worden deze mineralen weer aangevuld. Het meest ideaal is 5 porties groente op 1 portie verzurend voedsel te eten.

Ontstressen
Bijna iedereen is druk. Dit is niet erg zolang u dit voldoende compenseert met momenten van rust en ontspanning. Hoeveel tijd neemt u voor het ontspannen? (voor de tv zitten is niet echt ontspannen!)

pH-meten
Het is goed om regelmatig te controleren of uw lichaam nog in balans is. Je alleen "goed voelen" is niet genoeg. Een objectieve manier om te zien of de zuur-basen balans van het lichaam in evenwicht is, is het meten van de pH van de urine. Daar leest u
hier meer over. Een andere objectieve meting is een levend bloedanalyse. Deze analyse kunnen wij in onze salon.

Voedingssupplementen
Door het lichaam van voldoende mineralen te voorzien blijft de zuur-basen balans is evenwicht. Gebruik hiervoor alleen natuurlijke voedingssupplementen, dus geen voedingssupplementen die kunstmatig gemaakt zijn. Natuurlijke vitamines en mineralen worden veel beter door het lichaam opgenomen.

Er zijn meerdere ontzurende producten op de markt. Er zijn speciale zouten die uw lichaam ontzuren. Deze zouten ontzuren uw lichaam heel snel, maar kunnen op de lange termijn tot nier- of galstenen vormen. Bovendien zijn ze schadelijk bij overdosering.

Ook zijn er ontzurende producten op de markt die gebaseerd zijn op grassen. Deze producten ontzuren het lichaam, maar bevatten geen breed spectrum aan mineralen.

Wij adviseren de producten van Vicopura. Deze zijn gemaakt van kruiden van biologische teelt en bevat alle mineralen die het lichaam nodig heeft in de juiste verhouding.

Wilt u weten of uw lichaam verzuurd is, bestel dan hier uw pH-strips.

Meer over de invloed van een verzuring en haaruitval leest u hier. Meer over de relatie tussen verzuring van het lichaam en ziektes leest u hier.