• Jeuk en irritaties op de hoofdhuid
  • Basische mineraalbaden
  • Haarwortelanalyse

Ontzuren & ontslakken

Verzuring van het lichaam

Via de voeding krijgen wij dagelijks zuren en basen binnen. Globaal genomen kan gezegd worden dat zuren mineralen onttrekken aan het basen mineralen toevoegen. Uiteindelijk gaat het erom dat zuren en basen met elkaar in evenwicht zijn.

Met de huidige Westerse leefstijl krijgen wij meer zuren dan basen binnen. Verzurend werken namelijk vlees, vis, eieren, brood, pasta's, rijst, frisdrank, koffiie, snoepgoed en koekjes etc. Ontzuren doen vooral groente en fruit. Bij een goede balans bestaat 30% van onze voeding uit zuren en 70% uit basen. Dit is bij de meeste mensen omgekeerd, 70% verzurende levensmiddelen en 30% basisch.

Om onze voeding voor 70% uit basen te laten bestaan moeten wij ongeveer 400 gram groente en 3 stuks fruit per dag eten en ca. 120gr vlees of vis. Een norm die door de laatste wetenschappelijke inzichten wordt ondersteund.


Naast voeding werkt ook stress verzurend. Wij hebben het echter liever over een gebrek aan ontspanning. Stress met mate is prima, zolang het maar gecompenseerd wordt met momenten van ontspanning en rust. Ook het jezelf opladen met leuke activiteiten zoals zingen, dansen, muziek maken, schilderen, etc werkt ontspannend en helpen om te ontspannen.

Ontzuren houd in dat u uw leefstijl aanpast en mineralentekorten gaat aanvullen. Als het lichaam lang verzuurd is geweest heeft het veel afvalstoffen opgebouwd, zogenaamde slakken. Door het lichaam te gaan ontgiften en ontslakken herstelt het lichaam sneller. Om uw lichaam te ontgiften en ontslakken hoeft u geen extreme sapkuren te doen of te vasten. Veel water drinken, het gebruik van speciale kruidentheeën en basische ligbaden werken heel effectief.

Met bloedfoto's of urinemetingen kunt u de voortgang van het ontzuringsproces volgen. Meer over ontzuren en ontslakken leest u ook in het boek BodyReset.

Op onze website vindt u veel informatie over ontzuren en ontslakken.Verfijnd zoeken