• Jeuk en irritaties op de hoofdhuid
  • Basische mineraalbaden
  • Haarwortelanalyse

Jeuk op de hoofdhuid

Oorzaken

Er zijn een aantal oorzaken waardoor de hoofdhuid jeukerig kan aanvoelen. De drie meest voorkomende zijn:
• Strakke, gespannen huid
• Stress
• Roos
• Verslakte huid

Strakke, gespannen huid

Niet iedereen heeft van nature een soepele, rustige hoofdhuid. Als een huid strak en gespannen is stagneert de doorbloeding. De stofwisseling in de huid stagneert dan en de huid verliest haar weerstand. Hierdoor ontstaat irritatie en jeuk.

Door de huid iedere dag enkele keren te masseren stimuleer je de doorbloeding en zo het functioneren van de huid. Ter ondersteuning van de hoofdhuidmassage kunt u speciale etherische oliën of lotions gebruiken. Klik hier voor een beschrijving van een hoofdhuidmassage.

Roos

Voor meer informatie over roos en haar invloed op de hoofdhuid verwijzen wij u graag naar deze pagina.

Stress

Bij stress (een gebrek aan ontspanning) kan de samenstelling van de transpiratie veranderen. Daar leest u hier meer over. Het gevolg is dat er meer melkzuur op uw hoofdhuid komt, waardoor deze geïrriteerd kan raken.

Met de Hydrotoxa shampoo en lotion van La Biosthetique, wordt het melkzuur op en in de hoofdhuid geneutraliseerd. Als u dit combineert met frequente massage, is de jeuk op de hoofdhuid snel over.

Verslakte huid

Het lichaam probeert afvalstoffen via de huid uit te scheiden. Als de hoofdhuid weinig beweegt, kunnen deze afvalstoffen in de hoofdhuid blijven zitten. Dit heeft verstoppingen en vertraging van de stofwisseling tot gevolg.

Door de hoofdhuid regelmatig te masseren met cellulite-gel, kunt u de huid weer regenereren.

Om vast te stellen waardoor uw jeuk op de hoofdhuid veroorzaakt wordt, bent u van harte welkom in onze salon.