• Jeuk en irritaties op de hoofdhuid
  • Basische mineraalbaden
  • Haarwortelanalyse

Roos

Bij roos is de beschermende zuurmantel vande hoofdhuid ontregeld door een sterke vermeerdering van micro-organismen op de hoofd-huid. Hierdoor gaan de talgklieren te traag of juist te snel werken (droge of vette roos). De hoofdhuid wordt geïrriteerd en reageert hierop met een veel snellere of juist tragere celdeling. Hierdoor ontstaat losse of vaste roos.

Jeuk en roodheid

Bij roos kan de hoofdhuid gespannen en geïrriteerd zijn. De huid raakt vaak gedehydrateerd en voelt warm aan. Roos gaat vaak samen met jeuk. Een goede behandeling van roos is er dan ook op gericht om de huid te kalmeren of te stimuleren, zodat de jeuk en roodheid verdwijnen.


Behandeling van Roos

Indien roos niet goed wordt behandeld kan roos chronisch worden. Chronische roos kan haaruitval veroorzaken. De huid is immers gespannen en geïrriteerd of juist levenloos en slecht doorbloedt.

Een goede behandeling van roos is erop gericht de microben op de hoofdhuid, de huid en de talgklieren te normaliseren. Op deze wijze kan de huid de zuurmantel herstellen en verdwijnt roos vanzelf.

Bekende "hoofd en schouders" producten raden wij ten sterkste af. Dit soort producten zijn erop gericht de los zittende huidschilfers te verwijderen (peeling). Het probleem (de werking van de hoofdhuid en talgklieren) wordt echter niet opgelost, waardoor roos chronisch kan worden.

Wij adviseren een shampoo op plantaardige basis die bacteriën bestrijdt. Bijvoorbeeld Shampoo Epicelan Purifiant uit de methode Pellicules van La Biosthetique eventueel in combinatie met een lotion uit dezelfde methode.