• Jeuk en irritaties op de hoofdhuid
  • Basische mineraalbaden
  • Haarwortelanalyse

Levend bloed analyse

Met een Levend Bloed Analyse zijn wij in staat te onderzoeken in welke mate uw lichaam verzuurd is. Zoals u op deze pagina heeft kunnen lezen is verzuring een belangrijke factor van haarproblemen. Of en in welke mate er sprake is van verzuring kunnen wij u o.a. met deze test laten zien.

Hoe het werkt
Een druppel bloed bekijken wij onder de microscoop op 2 manieren. De eerste methode is een donkerveld onderzoek bij een vergroting van 400x (met donkerveld filter). In de nevenstaande foto is bijvoorbeeld te zien hoe de bloedcellen vervormd zijn en aan elkaar kleven. Gezonde bloedcellen zijn mooi rond en kleven niet aan elkaar.

De tweede methode is het bekijken van een opgedroogde druppel bloed bij een vergroting van 100x. Hiermee zijn andere verontreinigingen in het bloed te zien, zoals endobionten. Dit zijn schimmels die verzuurd bloed leven en het bloed hierdoor nog meer vervuilen. Zo ontstaat een negatieve verzurende spiraal.

Ontzuren houdt in dat de afvalstoffen uit het bloed verwijdert worden en het tekort aan mineralen wordt aangevuld. Hierdoor wordt kan het haar weer beter groeien. Haarzakjes die inactief zijn geworden door het tekort aan voedinsstoffen kunnen weer opnieuw haren produceren. Het resultaat is steviger en voller haar.