• Jeuk en irritaties op de hoofdhuid
  • Basische mineraalbaden
  • Haarwortelanalyse

Dun haar

Twee oorzaken van dun haar

Dun haar is vrijwel altijd het gevolg van twee oorzaken. De eerste is aanleg, de tweede de conditie van de hoofdhuid. In beide gevallen is een goede verzorging noodzakelijk.

Dun haar ontstaat door...

Voor een goede groei heeft een haar voldoende voedingsstoffen nodig en dienen afvalstoffen afgevoerd te worden. Naarmate de huid ouder wordt, gaan de collagene- en elastinevezels verkleven. Hierdoor verliest de huid haar elasticiteit en stagneert de doorbloeding rond de haarzakjes. De celactiviteit vermindert, het haarzakje kwijnt weg, de haar wordt dunner en val uiteindelijk uit.

Niemand ontkomt aan het verouderings-proces. De factoren die de huid vroegtijdig verouderen kunnen tot op hoge leeftijd bestreden worden, dit zijn o.a. ontstekingen, voeding en UV-straling.

Verzorging van dun haar

Massage van de hoofdhuid is zeer belangrijk. Hiermee wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de voedings- en afvalstoffen beter aan- en afgevoerd worden.

Vervolgens kan de huid gestimuleerd en gevoed worden met speciale shampoos, etherische oliën en speciale behandelingen.

Wij adviseren de natuurlijke verzorgings-producten van de methode stabilisante (La Biosthetique). Het soort verzorgingsproduct is afhankelijk van uw huidsituatie. Wij adviseren u graag.